Voedselcoöperaties

Voedselcoöperaties

Voedselcoöperatie “de Autark”

Wij zijn de verkoop van vlees begonnen mede doordat er een voedselcoöperatie werd opgericht in Broekland. Een voedselcoöperatie is, in dit geval uit Broekland, een groep burgers welke bij verschillende boeren hun voedsel kopen. Dit is allemaal rechtstreeks bij de boer. Dus bij een kippenboer de eieren. De appels en peren bij een tuinder en het varkensvlees bij ons. Het doel van deze voedselcoöperatie is om de alledaagse levensmiddelen zo kort mogelijk uit de buurt te halen. Een van de leden gaf bijvoorbeeld terecht aan dat ons voedsel via de ‘gewone’weg ongeveer 35.000 kilometer maakt voordat het op ons bord beland. Terwijl veel van dezelfde producten ook naast onze deur worden geproduceerd. Het is dus beter voor het milieu en het is ook vooral leuk om te weten waar jouw eten vandaan komt en onze producten naar toe gaan. 

De groep draait nu bijna een jaar en loopt naar grote tevredenheid. Het is dan ook mogelijk om je aan te sluiten bij deze groep. Of om in je eigen dorp een voedselcoöperatie op te richten. Wij helpen je hier graag mee in samenwerking met de Autark. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen of een kijkje nemen op de website van de voedselcoöperatie de Autark.

Voedselcoöperatie “Eet lokaal in Wijhe”  

Sinds een tijdje is er in Wijhe ook een voedselcoöperatie gestart genaamd Eet lokaal in Wijhe. Hiervoor zijn de participanten bij ons op het bedrijf geweest om te kijken of onze bedrijfsvoering past bij hun wensen. Naar alle tevredenheid mogen wij nu al een tijdje leveren aan deze leuke groep betrokken mensen. Kijk voor meer informatie op de website van deze coöperatie http://www.eetlokaalinwijhe.nl/ en misschien tot binnenkort!