Over ons

Rechtstreeks van het erf

Welkom!

Wij zijn de familie Holtkuile en hebben een landbouwbedrijf met koeien en varkens aan de Elshofweg te Wijhe. Het bedrijf is begonnen anno 1926 en het bedrijf wordt nu beheerd door de 3e en 4e generatie. De koeien worden in de zomer maanden geweid. En de varkens in de wroetstal worden gehouden volgens de voorschriften van het Krull varken.

Al jaren eten wij zo veel mogelijk producten van onze eigen dieren. Ook genoten onze familie en vrienden van het vlees van onze varkens, koeien en schapen. Enkele jaren geleden is er in Broekland een voedselcoöperatie opgericht waarvan wij leverancier van varkensvlees zijn geworden. Het doel van de voedselcoöperatie is om zo veel mogelijk je boodschappen bij de boer van het erf te halen, weten waar je eten vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Met als insteek het voedsel zo weinig mogelijk kilometers te laten maken. Door het enthousiasme van de voedselcoöperatie hebben wij besloten om ons vlees aan te bieden aan een grotere groep mensen in de omgeving.

Onze leveranciers

Wij proberen onze leveranciers vooral in de buurt te zoeken en bij te dragen aan . Zo komen onze biggen van een bedrijf in Twente. Betrekken we voer van een voerbedrijf uit de buurt en wordt de vaste mest van onze varkens gebruikt om biogas te maken. En waar het kan komt ook ons strooisel uit de buurt.

Onze visie

De visie van het bedrijf is om een toonaangevend bedrijf te zijn in de verkoop van duurzaam (varkens)vlees in de regio.

Wij verstaan onder duurzaamheid dat het gehele traject van big naar karbonade transparant is, de transport afstanden kort zijn en dat het vlees van de beste kwaliteit is. En waar mogelijk om elke keer weer stapjes te zetten voor het klimaat en dierwelzijn.

Volg ons op social media!

Wij zijn zaterdags tussen 9:30 en 12:00 uur open!

Wanneer u op een ander moment langs wilt komen geef dan uw bestelling door en wij nemen contact met u op. 

Waar ons vlees ook te vinden is....

Melktap Veessen

Melktap Veessen is naast hun melktap pas geleden ook begonnen met een boerderijwinkel! Ons vlees is er ook te vinden! Benieuwd? Neem dan een bezoekje!

Van Vilsteren

Fruitbedrijf Van Vilsteren in de Boerhaar heeft ook vlees van ons in haar assortiment. Vraag er gerust naar! Je kunt hier ook langs gaan voor het heerlijke fruit uit eigen gaard.

De parabool

In Broekland bij Bakkerij en Buurtwinkel de Parabool hebben wij varkensvlees liggen. Smakkelijk en lekker dichtbij!

rosahoeve

Raalte heeft met de Rosahoeve een producent van heerlijk ijs van de eigen melkkoeien. Daarnaast verkopen zij onder andere onze BBQ pakketten.