Beter Leven

Beter Leven

Ons bedrijf heeft alle varkens binnen het Beter Leven concept van de Dierenbescherming. Dit keurmerk is in 2007 bedacht door de Dierenbescherming om dieren een beter leven te geven. En stappen te kunnen zetten in een diervriendelijker stukje vlees, eieren etc. Het is dan ook een keurmerk welke zichzelf constant verbeterd. Ons bedrijf heeft één ster gekregen van de Dierenbescherming. 

Om het welzijn van onze varkens te verbeteren hebben wij enkele aanpassingen binnen het bedrijf gedaan. Zo hebben wij speelgoed/ afleidingsmateriaal opgehangen.  En onze varkens hebben meer ruimte gekregen door minder varkens in de stal te houden. Ook onze fokker heeft enkele aanpassingen gedaan. Zo moeten de biggen meer ruimte hebben, en moeten deze langer bij de zeug blijven. Verder mag de fokker de biggen niet meer castreren. Bij zowel ons als bij de fokker wordt het gebruik van medicijnen nauwlettend in de gaten gehouden. Alleen in uiterste noodzaak wordt een varken behandeld.

Daarnaast geven wij de varkens iedere dag een handje ruwvoer in de vorm van snijmais. Dit doen wij om het wroetgedrag te stimuleren en als extra afleiding. Bovendien kunnen wij dan gemakkelijk zien of alle varkens gezond zijn. Varkens vinden nieuwe dingen namelijk erg intressant en gaan meteen op onderzoek uit. 

Wij doen mee aan het Beter Leven keurmerk aangezien wij het beste willen voor onze varkens. En volgens ons is dit een stap in de goede richting