Broodje braadworst met koolsla!
Deze broodjes braadworst zijn makkelijk te maken, en ook erg goed te bereiden op de barbecue! Ze zijn perfect voor een zomerse avond met vrienden of gewoon als je trek hebt in iets lekkers. De knapperige braadworst, frisse koolsla en een sausje zijn een heerlijke combinatie. Ga jij het ook eens uitproberen?
Ingrediënten (4 personen)
- 4 braadworsten Ammervelder
- 1 el mayonaise
- 1 el appelciderazijn
- 2 el mosterd
- 1,5 el honing
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 150 gram gesneden witte kool
- 4 langwerpige sandwichbroodjes
Bereiding:
- Verhit een klontje boter in de koekepan. Bak de worsten in zo’n 10 minuten gaar (tip! Je kunt de worstjes ook grillen op de barbecue)
- Meng de mayonaise, de mosterd, honing en appelazijn tot een sausje.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Snij de paprika en rode ui fijn in dunne flinterdunne reepjes. Leg 1/4e deel hiervan apart.
- Meng de witte kool met saus en de rest van de paprika en ui.
- Snijd de sandwichbroodjes open en schep er wat koolsla in.
- Verdeel de worsten erover.
- Garneer met de overgebleven paprika + ui.
- Serveer de rest van de Koolsla erbij.
- Eet smakelijk!