Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Een wienerschnitzel, wie kent het niet! Wij maakten deze klassieker ook en deze variant heeft een heerlijke krokante korst. Dit komt onder andere door het zelfgemaakte broodkruim. Tip! Maak het broodkruim zelf. Dit doe je door bruin brood zo’n 30 minuten op 150 graden te roosteren. Laat het vervolgens afkoelen en maal het fijn. Wanneer je hier geen tijd voor hebt kan je ook voor pango of paneermeel kiezen.

Ingrediënten

  • 4 schnitzels
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 150 gram broodkruim – zelfgemaakt (je kunt ook paneermeel of pango gebruiken)
  • Roomboter om in te bakken
  • 2 el verse peterselie
  • Zout en peper

Lekker erbij: champignon roomsaus of jachtsaus.

Bereiding:

  1. Sla de schnitzels voorzichtig plat tussen plasticfolie.
  2. Week de schnitzels 2 minuten in koud water en dep ze hierna droog.
  3. Bestrooi het vlees beide kanten met zout en peper.
  4. Klop de eieren los en voeg voeg 20 ml olie, zout en peper toe.
  5. Doe de bloem, eieren en het broodkruim in drie aparte borden.
  6. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan de eieren en dan het broodkruim.
  7. Verhit de roomboter in de pan en bak de schnitzels 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.
  8. Haa de schnitzels uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  9. Serveren met champignon roomsaus of jachtsaus.
  10. Eet smakelijk!