Côte de Boeuf van de barbecue
Voor velen het allermooiste stuk van het rund: de côte de boeuf. In feite is het een Ribeye, maar bevat in tegenstelling tot Ribeye nog het ribbot. Côte de boeuf is prachtig gemarmerd en bevat een randje vet. Het vlees is daardoor zeer smaakvol en zacht. Het vlees heeft een fijne structuur. Bijzonder vol van smaak en perfect voor een gevarieerd gezelschap!
Ingrediënten
- 1 Côte de boeuf
- Peper en zout
- Groenten om erbij te serveren (wij maakten een roerbak van broccoli, champignons en ui)
Bereiding:
- Laat de côte de boeuf minimaal 2 uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
- Verhit de barbecue tot 250-300 °C en grill de côte de boeuf rondom goudbruin.
- Laat de temperatuur van de barbecue zakken tot 160 °C. Leg het vlees aan de zijkant of boven indirecte warmte om verder te garen.
- Bij een kerntemperatuur van circa 50-53 °C kan het vlees van de barbecue. Laat het vlees rusten.
- Lekker om te serveren met diverse groenten.
- Eet smakelijk!
Tip: Als je côte de boeuf bereidt, is het handig om de kerntemperatuur te controleren met een vleesthermometer. Zo weet je zeker dat jouw vlees precies bereid is zoals jij hem het lekkerst vindt!