Orzo met rauwe ham en saucijzen

Orzo met rauwe ham en saucijzen

Orzo met paprika, tomaten en saucijzen is een lekker en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. Mocht je verse tijm en oregano in huis hebben dan past dat er ook erg goed bij in plaats van de Italiaanse kruiden! Volg de eenvoudige stappen hieronder om deze maaltijd op tafel te zetten!

Ingrediënten

  • 1 pakje rauwe ham
  • 4 saucijzen worstjes
  • 300 gram orzo
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 trostomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el Italiaanse kruiden

Lekker erbij: rucola!

Bereiding:

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de uien en pers de knoflook fijn.
  3. Maak de paprika’s, courgette en tomaten schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm.
  4. Snijd de rauwe ham in grove plakken.
  5. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat, courgette, rauwe ham en italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten. Roer regelmatig.
  6. Bak ondertussen de saucijzen worstjes in een koekenpan.
  7. Breng het groentenmengsel op smaak met peper en zout.
  8. Snijf de saucijzen worstjes in plakjes.
  9. Meng de gekookte orzo door de groenten en verdeel de saucijsjes erover. Serveer met rucola.
  10. Eet smakelijk!