Varkenshaas met paddenstoelensaus

Varkenshaas met paddenstoelensaus

Deze heerlijke varkenshaas met paddenstoelensaus en spek is een smaakvol gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of een gezellig etentje thuis. Het malse varkensvlees wordt omwikkeld met plakjes spek en vervolgens gebakken tot een heerlijk knapperig korstje. Erg lekker in combinatie met de paddenstoelensaus. Serveer dit gerecht met wat groenten en gebakken krieltjes!

Ingrediënten

  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • Roomboter om in te bakken
  • Peper en zout
  • 300 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 eetlepel bloem
  • Flinke scheut droge, witte wijn
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Aluminiumfolie

Lekker erbij: boontjes of witlof en aardappeltjes

Bereiding;

  1. Verhit een klont roomboter in een sauspan. Bak hierin de ui met de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze zacht zijn. Strooi de bloem erover en roer door de champignons heen. Laat even meebakken. Blus af met de wijn.
  2. Roer vervolgens de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel gehakte peterselie.
  3. Verdeel de plakken spek over een snijplank. Leg de varkenshaas erop en rol het spek om de varkenshaas.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het spek op een hoge stand in circa 3 minuten rondom bruin. Zet het vuur lager en bak het vlees in circa 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Verpak de varkenshaas in aluminiumfolie en houd het warm.
  5. Serveer de varkenshaas met de paddenstoelensaus. Garneer met wat extra gehakte peterselie. Serveer met sperziebonen en gebakken krieltjes als bijgerechten.
  6. Eet smakelijk!