Stoofvlees champignons

Stoofvlees met champignons

Met dit weer is een stoofpotje met rundvlees erg lekker! Het is een ideale maaltijd om te maken als je tijd hebt, het moet namelijk een paar uurtjes pruttelen! Wij maakten het met aardappelpuree maar frietjes of stokbrood past er ook goed bij.

Ingrediënten (ongeveer 10 hapjes)

  • 600 gram sukade lappen
  • Half pakje ontbijtspek
  • 2 el bloem
  • 2 uien
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 500 ml water
  • peper en zout
  • 1 el suiker
  • 2 bruine boterhammen besmeerd met fijne mosterd

Bereiding;

  1. Bestrooi de sukade lappen met een beetje zout en peper en schep het om met de bloem
  2. Verwarm wat bakboter in de pan en bak het vlees ongeveer 5 minuten.
  3. Snij ondertussen de uien en champignons
  4. Voeg de ontbijtspek, uien, champignons, kruidnagel en suiker toe.
  5. Bak dit ongeveer 2 minuten mee.
  6. Voeg hierna de bouillon en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Draai hierna het vuur laag en stoof het vlees 1 uur.
  7. Leg hierna de boterhammen met de mosterdzijde naar beneden op het vlees. Stoof nog 1,5 uur.
  8. Roer het geheel door elkaar zodat het een bindend geheel wordt. Haal eventuele overtollige broodkosten uit de pan.
  9. Serveer met aardappels of aardappelpuree en rode kool!
  10. Eet smakelijk!