Spareribs van de barbecue

Spareribs van de barbecue

Spareribs is een perfect stuk vlees voor op de barbecue! Je kan ze op veel verschillende manieren bereiden, van zoet tot pittig. Het is natuurlijk lekker dat je spareribs zo mals zijn dat het vlees makkelijk van het bot af glijdt.

Ingrediënten (ongeveer 10 hapjes)

  • 2 spareribs
  • 4 el bruine suiker
  • 2 el zout
  • 1 el versgemalen zwarte peper
  • 1 el uienpoeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereiding;

(Bereidingstijd circa 15 minuten)

  1. Spoel de spareribs af onder de kraan en dep het vervolgens af met keukenpapier
  2. Snij de overtollige stukjes vet weg.
  3. Nu komt het lastige stukje: het verwijderen van het vlies. Je kan het best de botte kant van een gewoon mes gebruiken. Wurm het mes tussen het vlies en het eerste bot aan de dikke zijde van de sparerib. Trek vervolgens het vlies dan van de botten in de richting van het smalle deel. Neem eventueel keukenpapier om het vlies mee vast te grijpen, hierdoor heb je wat meer grip.
  4. Nu is het tijd om te marineren: wrijf de schoongemaakte spareribs in met olijfolie zodat de marinade straks goed blijft plakken.
  5. Meng de suiker, zout, peper, uienpoeder, chilipoeder en knoflookpoeder door elkaar.
  6. Bestrooi de ribs aan beide kanten egaal met het mengsel en laat het 1 uurtje intrekken in de koelkast.
  7. Richt je barbecue in met twee gedeeltes: aan 1 zijde hete kolen en aan de andere zijde een aluminium wegwerp druipbak, gevuld met water.
  8. Verwarm de barbecue tussen de 100 en 150 graden.
  9. Leg de spareribs boven de druipbak met de botjes naar beneden.
  10. De spareribs mogen nu zo’n 3 uur op de barbecue liggen. Hierna zijn ze klaar!
  11. Eet smakelijk!