Risotto met chorizo worst

Risotto met chorizo worst

Risotto is een heerlijk gerecht die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Wij maakten hem dit keer met chorizo worst! Erg lekker in combinatie met de frisse salade en parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 2 chorizo worstjes
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram risotto rijst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 ml droge witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • zwarte peper en zeezout
  • 1 krop gemengde sla

Lekker erbij: parmezaanse kaas

Bereiding;

  1. Snij de chorizo worst in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  2. Bak de chorizo worst in een hapjespan gaar, haal ze hierna uit de pan en leg even apart.
  3. Snij ondertussen de ui en de prei in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.
  4. Bak de ui, prei en knoflook ongeveer drie minuten.
  5. Bak de 300 gram risotto reist ongeveer twee minuten mee.
  6. Blus af met de droge witte wijn. Wanneer de witte wijn helemaal is opgenomen in de risotto, voeg je de tomatenblokjes toe. Roer net zo lang tot al het vocht is verdampt.
  7. Voeg nu beetje wij beetje de kippenbouillon toe. Voeg telkens een scheutje toe als het vorige volledig is verdampt. Kook de risotto net zo lang tot alle bouillon is verdampt.
  8. Meng ondertussen de gemengde sla met de balsamico azijn, de olijfolie en een snufje peper en zout.
  9. Breng de risotto op smaak met peper en zout en voeg de chorizo toe. Serveer met de salade en eventueel parmezaanse kaas erbij.
  10. Eet smakelijk!