Ribkarbonade met appel
Het zacht zoete van de appel samen met de fijne smaak van de ribkarbonade maakt dit gerecht geschikt voor elk moment.
Ingrediënten (voor 4 personen);
– 4 ribkarbonades
– 100 gram (room)boter
– Zout
– Peper
– Snufje Gemberpoeder
– Borrelglaasje Cognac
– 1 grote appel
– 11/2 dl warm water
– 1 dl schenkroom of crème fraîche
Bereiding;
(Bereidingstijd circa 25 minuten)
- Ontdooi de karbonades tot deze op kamer temperatuur zijn
- Verhit de boter in een braadpan
- Bak de karbonade aan beide zijden bruin
- Bestrooi de karbonade met zout, peper en een snufje gemberpoeder
- Braad het vlees circa 15 minuten gaar op matig vuur
- Voeg 1 borrel glaasje cognac toe en laat de karbonades ongeveer 3 minuten sudderen
- Haal de karbonades uit de pan en zorg dat deze warm blijven
Verwijder het klokkenhuis uit de appel en snijd deze in 4 grote schijven
Bak deze in het achtergbleven braadjus op matig vuur in 3 minuten gaar (circa 11/2 minuut per kant)
Leg op elke karbonade 1 appel schijf
Roer 11/2 dl warm water door de braadjus en roer het eventuele aanbaksel goed los
Roer hier vervolgens de crème fraîche door en laatd dit warm worden (niet laten koken)
Verdeel deze saus over de ribkarbonades met appel
Ps. Lekker met gekookte aardappel en groente
Eet smakkelijk!