Kruidige Ribeye reepjes (4 personen)

Kruidige Ribeye reepjes (4 personen)

In dit recept wordt runderribeye gecombineerd met heerlijke kruiden. Benieuwd naar het hele recept? Lees dan verder!

Ingrediënten

  • 2 runderribeyes
  • 700 gram ovenaardappeltjes
  • 4 maiskolven
  • 2 oranje paprika’s (rood kan ook)
  • 4 teentjes knoflook
  • 25 gram verse bladpeterselie, koriander en oregano
  • 1 snufje chilivlokken
  •  1 komkommer
  • 125 gram biologische zure room
  • Roomboter om in te bakken
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding;

Stap 1: Voorbereiding en ovenaardappeltjes

Haal de runderribeye uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen, zodat het gelijkmatig kan garen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de ovenaardappeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zorg ervoor dat ze gelijkmatig verspreid zijn. Bak de aardappeltjes in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn, volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2: Bereiding van de maiskolf

Terwijl de ovenaardappeltjes bakken, gaan we verder met de bereiding van de bijgerechten. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven. Bestrijk elke maiskolf met een klontje boter en breng op smaak met peper en zout. Leg de maiskolven op een bakplaat en zet deze terug in de oven. Laat de maiskolven gedurende 20 minuten grillen totdat ze lekker sappig en licht gebruind zijn (dit kan tegelijk in de oven met de aardappeltjes).

Stap 3: Bereiding van de paprikasalade

Snijd de oranje paprika’s (of rode paprika’s) in lange reepjes en pers de knoflookteentjes uit of snijd ze fijn. Verhit een halve eetlepel olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de reepjes paprika toe aan de pan en bak ze gedurende 7-9 minuten totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Breng de paprika’s op smaak met peper en zout naar smaak.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Meng de paprikareepjes en komkommer in een saladekom en breng op smaak met peper en zout naar smaak.

Stap 4: Bereiding van de chimichurri

Pluk de blaadjes oregano van de takjes en snijd de koriander, oregano en bladpeterselie fijn. Meng de verse kruiden in een kleine kom met een halve eetlepel extra vierge olijfolie, een theelepel rodewijnazijn en, indien gewenst, een snufje chilivlokken per persoon. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat de chimichurri saus even staan om de smaken goed te laten mengen.

Stap 5: Bereiding van de ribeye

Bestrooi beide zijden van de ribeye met peper en zout en druk het goed aan. Verhit wat roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de ribeye gedurende 2-4 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste bereiding (medium-rare, medium, etc.). Haal het vlees uit de pan en laat het nog even rusten, verpakt in aluminiumfolie.

Stap 5: Serveren

Schep de gegrilde maiskolven en knapperige ovenaardappeltjes op de borden. Serveer de paprikasalade ernaast en garneer deze met biologische zure room. Snijd de ribeye tegen de draad in in reepjes en leg ze op de borden. Garneer het vlees met de chimichurri.

Eet smakelijk!