Pannenkoek met shoarma

Pannenkoek met shoarma

Met pannenkoeken kun je natuurlijk vele verschillende variaties maken. Wat dacht je van een heerlijke pannenkoek met shoarma en groente? Maak het geheel op smaak met eigen gemaakte knoflooksaus. 

Ingrediënten (4 personen);

– 500 gram shoarmavlees
– 200 gram bloem
– 500 ml melk
– 2 eieren
– Yoghurt
– Mayonaise 
– Knoflook
– Groente (komkommer, sla, mais, tomaat, paprika, ui etc.) 

Bereiding; 

(Bereidingstijd circa 20 minuten)

Ontdooi de shoarma tot deze op kamertemperatuur is
Bak de shoarma in een pan een beetje olijfolie
Tot deze gaar en mooi bruin gekleurd is


Mix de bloem, melk en eieren tot een mooi beslag
Verwarm een koekenpan. Voeg een scheutje olie of een beetje boter toe 
Breng een soeplepel beslag in de koekenpan en laat hem aan beiden kanten goudbruin bakken

Voor de knoflooksaus moet de knoflook fijn gehakt worden
Vervolgens kan dit bij de yoghurt en mayonaise gevoegd worden
(afhankelijk van wat je lekker vindt, 2 el yoghurt, 2 el mayonaise en 2 teentjes knoflook)
Mix dit tot een mooie saus

Voor de groente, die de shoarma en pannenkoek lekker fris maakt, kan van alles gebruikt worden. Wij hebben een mix van komkommer, sla, mais, tomaat, paprika en ui gebruikt.