Lamsrack uit de oven
Lamsrack is een heerlijk stuk luxe vlees. Dit maakt het recept dan ook geschikt voor een bijzondere gelegenheid, denk bijvoorbeeld aan de feestdagen, een verjaardag of zomaar, wanneer vrienden en familie komen eten.
Ingrediënten
- 2 verse lamsracks
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 el curry madras kruiden van Jonnie Boer (te verkrijgen bij AH)
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 2 el arachideolie
- Vleesthermometer
Bereiding;
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Pers de knoflook en meng deze door de curry madras kruiden met de peper, olie en wat zout.
- Schil de gember en rasp deze, meng ook door het mengsel.
- Wrijf de lamsracks met het mengsel in.
- Braad de lamsracks rondom in 3 minuten op middelhoog vuur. Dit mag zonder boter of olie.
- Doe de lamsracks in een ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Haal het vlees na 40 minuten uit de oven en check met de vleesthermometer of het al 58 graden is van binnen.
- Neem het dan uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Eet smakelijk!
Tip! Het is lekker om hier een wortel-rodekoolsla bij te maken. Daarnaast deden wij er als bijgerecht aardappel wafeltjes bij.