Lamskotelet met ratatouille
Dit recept voor lamskotelet met ratatouille is een lekkere en gezonde maaltijd. Het bevat veel groenten die vol vitaminen en mineralen zitten. Dit gerecht is een goede optie voor een gezellig diner met familie en vrienden of een heerlijke maaltijd voor in het weekend.
Ingrediënten lamskotelet
- 4 lamskoteletten
- Paar takjes rozemarijn
- Verse peper en zout
Ingrediënten ratatouille
- 1 paprika rood
- 1 paprika groen
- 1 paprika geel
- 1 rode ui
- 1 witte ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 200 gram snoeptomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- Paar takjes tijm
- Paar takjes rozemarijn
- Paar takjes dille
- Bosui
- 6 zoete aardappelen
Bereiding –ratatouille
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd alle groenten in blokjes
- Hak de tijm en rozemarijn fijn, voeg dit samen.
- Hak de bosui en dille fijn, voeg dit samen.
- Bak de 3 verschillende paprika’s apart van elkaar op met een scheutje olijfolie, voeg bij elke kleur paprika 1 geperst teentje knoflook toe.
- Doe de drie paprika’s bij elkaar in een ovenschaal
- Bak de rode ui, de witte ui, de courgette, de snoeptomaatjes en de champignons ook apart van elkaar. Dat kan in dezelfde pannetjes als waar je de paprika’s in hebt gebakken. Breng alle groenten apart op smaak met peper en zout.
- Bak de aubergine met wat extra olijfolie. Voeg hier de tijm en rozemarijn aan toe.
- Doe alle groenten samen in een ovenschaal.
- Voeg hier de dille en bosui aan toe.
- Zet de ovenschotel 10 minuten in de oven.
- Spoel de zoete aardappelen af, dek af met aluminiumfolie en leg deze 20 minuten (afhankelijk van de dikte) in de voorverwarmde oven.
Bereiding – lamskoteletten
- Hak de rozemarijn fijn
- Verhit een klontje boter in een koekenpan
- Leg de lamskoteletten in de koekenpan en bak aan beide kanten een 1,5 tot 2 minuten op hoog vuur. Besprenkel de lamskoteletten met peper en zout en voeg de rozemarijn toe.
- Haal ze uit de pan en laat ze 5 minuten rusten op een bordje, dek af met aluminiumfolie.
Serveer de lamskoteletten met ratatouille en zoete aardappel. Ook erg lekker met zelfgemaakte tzatziki! Eet smakelijk!