Goulash uit de Ecostoof
Goulash! Lekker voor in de wintermaanden en heerlijk in combinatie met aardappel pannenkoekjes! Dit recept is voor een grote pan goulash. Wij maken een grote portie zodat je het hierna makkelijk in kan vriezen en er op een later moment weer van kan genieten.
Ingrediënten
- 1,5 kilo sukadelappen
- 4 grote uien
- 4 bieten
- 2 winterwortels
- 4 teentjes knoflook
- 4 tl. paprikapoeder
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 2 el tomatenpuree
- zout en peper
- bakje zure room
Bereiding;
- Maak de groentes, de ui en de knoflook schoon en snijd ze in stukjes.
- Snijd het vlees in blokjes en bak het op een hoog vuur aan in olie of bakboter. Doe de groentes erbij en laat ze enkele minuten meebakken.
- Leg het vlees en de groentes in de slowcooker en voeg de overige ingrediënten toe (behalve de zure room).
- Voeg eventueel nog een scheut water toe.
- Laat de goulash zo’n zeven tot 8 uur pruttelen op de laagste stand of zo’n drie tot vier uur op de hoogste stand.
- Serveer met een schepje zure room. Ook lekker met aardappel pannenkoekjes!
Heb je geen slowcooker? Kook de gerechten dan op het laatste pitje van het gasfornuis en gebruik daarbij een vlamverdeler. Je kunt ook de oven gebruiken. Zet de goulash dan een tot twee uur in een oven op 160 graden en vervolgens op 110 graden tot je het gerecht gaat serveren.