Broodje shoarma

Broodje shoarma

Een broodje shoarma is een heerlijk en smaakvol gerecht dat makkelijk te maken is, ideaal wanneer je weinig tijd hebt! Dit recept bevat shoarma gebakken met ui en wortel en geserveerd in een pitabroodje met sla en een romige knoflooksaus. Extra lekker wanneer je deze knoflooksaus zelf maakt!

Ingrediënten

  • 600 gram shoarma
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 1/2 krop sla
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui

Ingrediënten knoflooksaus

  • 100 gram mayonaise
  • 50 gram kwark
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding;

  1. Rasp een wortel en snijd de rode ui in dunne ringen.
  2. Was de sla en snij in grove stukken.
  3. Maak de knoflooksaus door de mayonaise en yoghurt te mengen. Knijp de knoflook uit en voeg dit toe aan het mayonaise- yoghurt mengsel.
  4. Verhit een grote koekenpan met een beetje olijfolie en bak hierin de ui, wortel en shoarma al omscheppend ongeveer 10-15 minuten op hoog vuur gaar.
  5. Bak 4 pitabroodjes af en houd ze warm.
  6. Snijd de pitabroodjes open en en verdeel er wat sla over. Verdeel het vleesmengsel over de sla.
  7. Voeg wat knoflooksaus toe naar smaak.
  8. Eet smakelijk!