Ribeye met champignons
Een recept dat makkelijk en snel te bereiden is, maar oh zo lekker! Een heerlijk stukje vlees en lekker mals van binnen! Lekker met zoete aardappel uit de oven en gemengde sla.
Ingrediënten
- 2 ribeyes
- 500 gram champignons
- klontje boter
- 2 teentjes knoflook
- 10 takjes peterselie
- 1 krop gemengde sla
- 1 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- zwarte peper en zeezout
- 4 zoete aardappelen + aluminiumfolie
- Tzatziki
Bereiding;
- Verwarm de oven voor op 185 graden
- Spoel de zoete aardappelen schoon en wikkel ze in aluminium folie
- Leg de zoete aardappelen voor 25 minuten in de oven
- Snijd de sla en voeg de balsamico azijn, olijfolie en peper en zout toe
- Pers de twee knoflookteentjes en hak de peterselie fijn. Snij de champignons in plakjes
- Verwarm een klontje boter in de pan en bak de ribeyes beide kanten ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal het vlees hierna uit de pan, dek af met aluminium folie en laat 5 minuten rusten.
- Voeg de champignons toe aan het vet in de koekepan en bak deze ongeveer 2 minuten. Voeg de peterselie, knoflook en een snufje peper en zout toe en bak tot de champignons gaar zijn.
- Serveer het vlees met de zoete aardappel, tzatziki, gemengde sla en champignons.
- Eet smakelijk!